P. F. Jochemsz
Deze kunstenaar: Peter van der berg (Jochemsz was een pseudoniem) heeft tijdens zijn leven duizenden werkjes gemaakt, bijna allemaal met het onderwerp Scheveningen.

Het is vooral belangrijk dat er bommen (de boten) op staan en het kerkje van Scheveningen, zo sprak hij over het werk dat bestemd was voor "de handel".
Van der berg maakte deze paneeltjes razend snel en leverde ze zonder lijst aan de galeries. Deze werkjes zijn nu over de gehele wereld verspreid.

Deze werkjes, hoe aardig ook en heel populair bij het grote publiek bezitten een matige kwaliteit (vriendelijk uitgedrukt). Als Peter er echt ging voor zitten en hij de tijd nam kwam er heel behoorlijk werk uit zijn handen.

Boekhandel Centaur bezit nu een aantal van die werken die Peter nooit verkocht had maar voor zichzelf reserveerde. De schilderijen die hij soms gesigneerd had maar ook soms niet, hebben tot lang na het verscheiden van Peter in zijn huiskamer gehangen. De kwaliteit van deze werken is veel beter dan het werk "voor de handel".
Werk van P. F. Jochemsz te koop bij Centaur
€  695,00
P. F. Jochemsz
€  900,00
P. F. Jochemsz
€  398,00
P. F. Jochemsz
€  475,00
P. F. Jochemsz
€  435,00
P. F. Jochemsz
€  275,00
P. F. Jochemsz
€  395,00
P. F. Jochemsz